Wedstrijden 2016
© Yvonne Dozeman 2017
Verslag Debutanten wedstrijd KC Zwolle 29 mei 2016 Na een hele zware periode met fysiek klachten heb ik sinds 1,5 week een elektrische handbike. Handbewogen rollen door het gras heen werd mij fysiek te zwaar en leverde klachten op, zo kon ik in het voor seizoen enkel met Yunah trainen. Kailey heeft ook getraind met mijn vader en ze begint al aardig stabiel te worden. Vorige week heb ik er al mee kunnen trainen, zowel met Yunah als met Kailey en vandaag had ik dan onze eerste wedstrijd sinds nou ja.... heel erg lang geleden. Laat ik beginnen met Yunah, zij deed mee in de open klasse (een klasse hoger dan de debutanten klasse)
Op het spel parkoers kregen we de opdracht om ons eigen parkoers te bedenken en ieder toestel had een bepaald aantal punten en je moest zoveel mogelijk punten verdienen in 35 seconden. Ik had werkelijk een prachtig parkoers bedacht. Yunah vond dat parkoers niet zo geweldig en deed haar eigen rondje hihihi waardoor ik eigenlijk de draad helemaal kwijt raakte. Wel hele mooie stukken laten zien en het was voor ons een beetje een warming up wat toch resulteerde in een 7e plaats. Na lang wachten begonnen we aan het Vast parkoers, en hier liep ze keurig! Een foutloos rondje enkel durfde ik nog geen risico te nemen met wissels en vol snelheid, dat komt vanzelf wel. Maar we hadden op het vast parkoers een mooie 5e plaats. Daarna moesten we weer erg lang wachten maar uiteindelijk kregen we de jumping maar dan een beetje anders dan normaal want we hadden een jumping en een second chance jumping. Dus 2 keer hetzelfde rondje en het beste resultaat telt. Hier hadden we het eerste rondje wat onduidelijkheid tussen elkaar maar alsnog foutloos en een 3e plaats maar wacht, er komt nog een 2e ronde aan. het 2e rondje ging voortreffelijk, vlot met wissels en we begrepen elkaar. Het was het mooiste rondje van de dag vond ik zelf en hier hadden we een 4e plaats. de einduitslag was dat Yunah en ik 5e zijn geworden. Prachtige resultaten gehaald met Yunah maar bovenal was het een goeie training voor ons beid met de elektrische handbike, we ging ieder rondje vooruit en begrepen elkaar beter.
Dan hebben we Kailey, waarmee ik eigenlijk in maanden niet meer heb getraind. Enige training die ik met haar heb gehad was 1 les een week voor de wedstrijd. Voor haar en mij was de wedstrijd echt een training, ik verwachte niks van haar qua prestaties enkel dat we fun hadden en dat hebben we gehad. Kailey deed mee in de debutanten klasse, even een klasse lager om weer samen een team te worden zonder druk. Ook Kailey begon met het spel parkoers en hier had ik ook een leuk rondje bedacht en die ging heel goed tot ik verkeerd stond en Kailey terug sprong over een sprong waardoor de hele route die ik in de planning had in duigen viel. Tja na toch bijna een jaar geen wedstrijden mis je
eventjes de ervaring van het omschakelen. Uiteindelijk wel contact met haar kunnen blijven houden en toch nog een leuk rondje neer kunnen zetten. Ze werd 26e van de 34 deelnemers. Na het spel kwam het vast parkoers, een heel erg leuk rondje met hier en daar toch een paar instinkers erin. We begonnen goed, we gingen super. Kailey laat merken dat zij dicht bij me in de buurt wil blijven maar uiteindelijk ook wel een stukje zelfstandig kan en wil gaan. We hadden een prachtig rondje neergezet, zelfs helemaal foutloos. Een geweldig gevoel na dit rondje, we waren een echt team en begrepen elkaar. Ook de uitslag was meer dan geweldig. Kailey en ik hadden een 3e plaats!!!
Nog helemaal happy van onze 3e plaats kregen we hier na de jumping, ook voor Kailey 2 rondjes net zoals bij Yunah. Een lekker vlot parkoers met wel een moeilijk eind erin. Het hele rondje foutloos en op snelheid, echt een goeie snelheid en het liep heerlijk. Op het einde maakte ik een handlers foutje waardor Kailey terug sprong over een sprong en helaas een disk maar ik was meer dan tevreden over ons. Ook het 2e rondje liep super, snel en goed contact met elkaar maar ook hier weer bij dezelfde sprong een fout wat resulteerde in een Disk. Jammer maar ik ben meer dan verbaasd over dit meisje waarmee ik in maanden niet meer heb kunnen trainen. Het was een prachtige dag, hele mooie rondjes en ik ben gekomen en weer terug gegaan met mijn 2 toppers!