Wedstrijden 2013
© Yvonne Dozeman 2017
Verslag wedstrijd 9 mei 2013 te KC Hoogeveen. Vast pakoers: We begonnen met een Vast-parkoers. Het was een pittig parkoers met veel instinkers en wissels erin. Helaas zijn er wel wat fouten gemaakt waaronder de verkeerde ingang van de tunnel nemen wat ons een disk opleverde. Het wisselen en links en recht sturen ging heel goed dus ik was al heel tevreden over deze ronde. Jumping parkoers: Ook in dit parkoers zaten er weer veel instinkers zoals na een tunnel stond er meteen een hoogte sprong maar hier mocht de hond niet over, ze moesten omdraaien na een ander hoogte
Verslag 09-05-2013 KC Hoogeveen Verslag 20-05-2013 KC Amsterdam Verslag 29-06-2013 Benefietwedstrijd PAWC 2013
sprong. Yunah was 2 keer afgeleid en het duurde even voor ik haar aandacht weer had maar het rare is op de moeilijkste stukken in het parkoers liep ze perfect en waar het makkelijk was had ze geen aandacht, ja aandacht voor de geurtjes had ze dan. Ook hier kregen we een disk omdat ze terug sprong over een hoogte hindernis en ja dat mag niet en was ook niet echt de bedoeling. Spel parkoers: Het was een lekker vlot rondje en ik had er veel zin en vertrouwen in dat we dit konden. Eerst Yunah warm lopen en in mijn hoofd het parkoers doornemen, ik merkte dat Yunah al behoorlijk vermoeid was en dat ik goed mijn best moet doen om haar bij de les te houden. Al heel snel mochten we starten en het starten ging geweldig, we deden een afstand start en dit ging perfect ze ging als een speer. Op de helft van het parkoers was ze er klaar mee, ze had geen concentratie meer en was moe.  het einde waren 4 sprongen achterelkaar en dit liep dan weer heel lekker.
Verslag 20-05-2013 KC Amsterdam Spel parkoers: De afstand start ging goed en verder kan ik heel kort zijn want Yunah had andere plannen. Yunah had geen aandacht, ja voor het gras en de luchtjes, dus we waren snel richting finish gegaan want ik kreeg haar maar niet in de juiste lijn.
Vast parkoers: Tijdens de lunch van de keurmeester etc. mochten we het parkoers gaan verkennen. Pff jeetje wat was die moeilijk zeg, er waren te veel plekken waar je moest wisselen en waar de hond een andere sprong kon nemen. Het was op veel plaatsen heel gevaarlijk om de aandacht van Yunah te verliezen. Het was aan mij de taak om Yunah heel goed bij de les te houden. We begonnen heel goed, hoogtesprong, band sprong, breedte sprong, hoogtesprong alle 4 vooruit en dan om de vierde sprong heen halen naar de kattenloop en dat liep gesmeerd. Ze liep heel goed, zelfs in één keer door de slurf YES!!! Bij de paaltjes hadden we een fout, hier gaat het niet altijd in één keer goed. We hadden het parkoers geweldig gedaan alleen is ze terug gesprongen over een hoogtesprong waar ze omheen moest lopen. Omdat ze dit deed kregen we een disk anders hadden we maar 1 fout dus ik ben zeer trots op deze prestatie, zo goed heeft ze nog nooit gelopen. Jumping parkoers:
Tijdens het opwarmen van Yunah had ze goed de aandacht voor mij en ik had dan ook hoop dat we het goed gingen doen. Ze deed het fantastisch op een paar kleine fouten na, ze had de band sprong 2 keer geweigerd maar ging er de derde keer goed doorheen dus 2 fouten maar geen disk. Halverwege het parkoers was ik net te laat met het attentie commando om haar bij de les te houden en toen dook Yunah na een hoogtesprong de slurf in terwijl ze nog eerst over een andere sprong heen moest en ja we kregen hiervoor een disk. De rest van de ronde ging goed! Verslag 29-06-2013 Benefietwedstrijd PAWC Spel parkoers:
We zijn begonnen met het SPEL-parkoers, hier ging het net even anders dan ik gewend was want we mochten zelf kiezen hoe we het parkoers gingen lopen. Ieder onderdeel had namelijk een maximaal aantal punten. We hadden 30 seconden de tijd om het parkoers te lopen voordat er gefloten werd, als je na de fluit binnen 5 sec. over de finish heen was werden de punten ook nog eens verdubbeld. We hebben zelf een parkoers verzonnen maar het liep niet helemaal soepel. Yunah was 2 keer afgeleid en dan verlies je hele waardevolle secondes. Gelukkig kon ik haar toch redelijk snel weer in het ritme krijgen en hebben we een leuk rondje gemaakt en 150 punten gehaald wat ons een 9de plaats opleverde in een veld van 15 deelnemers waarvan er in het totaal 2 para atleten waren. Jumping:  Ik vond het een heel pittig parkoers waar het op verschillende plaatsen mis kon gaan.  Ik heb een lange afstandsstart gemaakt met Yunah om zoveel
mogelijk tijd te winnen en haar meteen op het eerste moeilijke gedeelte goed op te vangen en dit ging ook werkelijk perfect. De rest van het parkoers liep zo ontzetten goed, zelfs de scheve insteek bij de paaltjes die we nog nooit op die manier hadden gedaan ging perfect. Natuurlijk lag de vijand van ons de slurf in het parkoers en Yunah ging er als een speer doorheen terwijl ik verbijsterd zat te kijken en haar op te peppen. Yunah wisselde zelf ook heel goed op mijn commando waardoor ik op volle snelheid door kon blijven rijden. Het laatste gedeelte waren sprongen en een band en ze liep zo goed vooruit naar en over de finish dat we onze eerste foutloze ronde hebben gelopen. Ik was in de zevende hemel en super maar echt super blij en trots op Yunah en mezelf want we hebben het wel effe geflikt. We bij de jumping een 4de plaats behaald van de 15!!!!!! Omdat we foutloos waren hebben we een medaille gekregen, de medaille voor rondje zonder fouten. Vast parkoers: Ook dit was geen makkelijk parkoers maar na de Jumping die we foutloos hebben gelopen had ik alle vertrouwen in Yunah. Na de opwarming konden we starten, het eerste gedeelte was makkelijk, daarna werd het moeilijker waarbij ze alle kanten op kon gaan maar ze liep precies de route die ik haar aangaf en luisterde perfect. Toen we naar de paaltjes gingen was ze heel even afgeleid waardoor ze de insteek verkeerd deed, na deze fout herstelde ze zich weer en liep ze vlekkeloos door de paaltjes heen. We hadden weer een hele goeie ronde gelopen zonder disk, wel 1 fout maar ze is zo ontzettend vooruit gegaan. Bij het vast-parkoers hadden we dus 1 fout en zijn we op de 6de plaats geëindigd. Yunah en ik waren vandaag de beste van alle para atleten die mee hebben gedaan met hun honden en daarvoor kregen we een heel mooi pakket met hondenartikelen wat hondenspul.nl heeft gedoneerd. Alle uitslagen nog even op een rijtje: Spel-parkoers: 9 de plaats. Jumping: 4de plaats. Vast-parkoers: 6de plaats. Beste para atleet.