© Yvonne Dozeman 2017
Wedstrijden 2015
Wedstrijden Agility Yunah & Kailey 2015 11 januari Indoor wedstrijd Maarssen 18 januari Indoor wedstrijd Zuidwolde 25 april KC Assen 16 mei KV Land van Cuijk 25 mei Debutanten Almere 6 & 7 juni KC Hoogeveen (te Zwolle) 14 juni NK Para Agility 2015 15 augustus KC Arnhem
Verslag 11-01-2015 Maarssen.   Vast parkoers Yunah: Yunah ging bij het vast parkoers lekker, ze had toen nog niet echt de neus op de grond maar was meer bezig dat ze eindelijk weer kon en mocht sporten. Ze liep als een happy hondje rond en vergeet dan soms even bij de les te blijven en schoot opeens de verkeerde kant op en ging door de verkeerde gat van de tunnel. Chips dat was een Disk, ach we hadden lol en ze luisterde goed en was niet bezig met de geuren.   Jumping Yunah: De jumping met Yunah ging een heel stuk minder, ze had nu wel de geuren van de manege ontdekt helaas. Het was een lastig rondje om haar focus op mij te houden.   De laatste ronde was een teamcompetitie waar Yunah ook aan mee mocht doen. Yunah maakte alles goed, deed de palen foutloos en hing niet met de snufferd op de grond. Dus met haar een mooie stijgende lijn, volgende week weer een indoor wedstrijd in een manege. Hoop dat het dan weer een stapje beter gaat. Vast parkoers Kailey: Ook voor Kailey was er eerst een vast parkoers, bij de start liep er achter haar door de gang een paard, daar reageerde zij gelukkig niet op. De start ging goed en na het 3e of 4e toestel was ik al te ver achter en ging ze op eigen houtje de boel eens overal verkennen. Even buurten bij de keurmeester was erg leuk en racen door de manege bak heen. Ze kwam weer netjes bij me toen ik haar riep maar de focus was aardig weg. Met haar heb ik ook allemaal mooie disks gelopen.   Jumping Kailey: De jumping ging een stuk beter, een prachtige afstandsstart en goeie focus tot aan de paaltjes. De paaltjes doet ze thuis heel goed maar was in de wedstrijd nog even teveel gevraagd voor haar. Het was toen toch best een lang stuk om de aandacht vast te houden. Na de paaltjes moest ze over een sprong heen maar ze zag een tunnel liggen en die was veeeeeeel leuker dan een sprong. Dus madam door de tunnel heen, ik bleef bij de sprong wachten en pas toen ze de sprong nam mocht ze van mijn door de tunnel die eigenlijk nog niet moest. Van daaruit naar de finish gegaan.   Kailey heeft niet meegedaan aan de teamcompetitie, ze had goed gelopen als beginnershondje en wilde nog niet teveel van haar gaan vragen.
Verslag 18-01-2015 Zuidwolde De manege bak waar we nu waren was een andere met een heel ander ondergrond. Lood maar dan ook echt loodzwaar rijden. Ze noemen het een eb en vloed bak, is soort cement achtig zand wat vochtig en plakkerig is. Gevolg dat mijn banden aardig vast zuigde aan de ondergrond. Yunah heeft het laatste rondje met mijn papa John gelopen, alles deed zeer bij me. Vooral brandende pijn in mijn beide polsen maar ook van die zere steken. Yunah deed het vandaag heerlijk, prachtige afstandsstart waarbij zij wel over de sprongen heen gaat. Ze lette heel goed op en ging niet met de neus over de grond heen. Paaltjes gingen ook heel goed en zelf nadenken iets te goed. Ik was in deze manege bak nog veel trager dan normaal waardoor Yunah zelf dingen op ging zoeken. Ze is heel zelfstandig maar ik reed echt veel te ver achter om haar goeie sturing en begeleiding te kunnen geven. Aan haar lag het echt niet vandaag maar aan mij.   Het rondje wat Yunah met John liep deed ze ook gewoon foutloos met John mee. Blijkt maar weer dat zij het echt wel kan en als ik meer snelheid had dat we het ook samen konden/kunnen. En dan Kailey, soms snap ik echt compleet niks van haar. Ze is een heerlijk jong beginnershondje. Vandaag had ze meer focus dan vorige week in Maarsen maar daarin tegen deed ze de afstandstart niet. We hebben alle 3 de rondjes gedaan maar wel ingekort. Kort en krachtig en belonen wat ze doet. Samen plezier hebben en met het spelletje bezig zijn.
Verslag 25-04-2015 KC Assen Yunah en ik waren vandaag voor het eerst zo ontzettend dichtbij onze eerste U’tje, tot dat ze haar koppie in een tunnel stak waar dat nog niet moest. Ze heeft vandaag zo ontzettend lekker gelopen, heel goed zelfstandig en ze luisterde goed naar mijn commando’s. Ik hoefde lang niet overal aanwezig te zijn, kon heel veel afsnijden in de parkoersen. Ze is mijn echte topper! We hebben 2x een Jumping gelopen en 2x een Vast parkoers. Alle parkoersen gingen heel goed, iedere keer hadden we 1 fout maar was wel meteen een fatale fout waardoor we een Disk kregen. Op het eerste Vast parkoers hadden we maar 1 weigering maar doordat we buiten de tijd waren kregen we alsnog een Disk. Yunah heeft heel veel plezier gehad en luistert super, paaltjes loopt ze ook weer volledig foutloos door aanpassing in mijn commando. Trots op mijn geweldige meid. Kailey heeft haar allereerste wedstrijd in de A klasse gehad. Ze heeft prachtige dingen laten zien, ook dat ze al best een beetje zelfstandig kan lopen. Toestel beheersing is ook al aardig goed. Enkel de paaltjes vind ze moeilijk maar bij het 3e parkoers wel goed genomen. De breedte sprong stond breder dan waar we normaal op trainen en daar verslikte ze zich even in, is een kwestie om met de training op de juiste breedte te zetten. Naast de goeie dingen zijn er nog voldoende dingen waar we met de training mee bezig gaan. Het belangrijkste is om van start tot finish aandacht houden en niet zoveel met de snufferd over de grond heen. Ben heel tevreden voor een eerste keer voor mijn pubertje Kailey. Ook zij mag 16 mei bij Land van Cuijk meedoen aan de wedstrijd. Heel benieuwd of we steeds een beetje groeien naarmate we meer wedstrijden hebben gehad. De eerste wedstrijd heeft ze wel allemaal Disk gekregen, hoewel we op onze eerste rondje foutloos konden zijn als zij de paaltjes zou doen. Ze ging daar geweldig!
Verslag 16-05-2015 KV Land van Cuijk Vandaag een dagje richting brabant waar ook mijn tante bij is voor onze wedstrijd in Vianen (NB). Het was vandaag best regenachtig weer, heel veel geurtjes in de grond. Met name zowel voor Yunah als Kailey was het eerste rondje erg moeilijk door alle geurtjes. Het vast parkoers is heel goed gegaan. Zelfs met Kailey geen Disk!!!! Yunah vastparkoers: Na onze jumping waarbij ze erg mooie lijnen liet zien was ze ook erg afgeleid door geuren op het veld. Zij was niet de enige, bijna alle honden gingen naar een bepaalde plek op het veld. Na veel inspectie kon de keurmeester niks vind. Tja de neus van de hond is dan ook wel erg goed ontwikkeld. Vast parkoers ging heel goed met Yunah, we hadden helaas wel een disk al vroeg in het parkoers omdat ik verkeerd stond. Verder een heel vlot rondje en goeie focus. Kailey vastparkoers: Na de drama van de jumping waarbij ze 0,0% aandacht voor me had gingen we nu heerlijk. Zelf een rondje zonder disk!!! Kailey heeft een 34e plaatst bemachtigd van de 74 deelnemers. Super trots en blij verrast. Bovenal een gezellig dag gehad met ook mijn tante! Dank je wel lieve tante Mimi voor de fijne ochtend!!!
Verslag 25-05-2015 Spel parkoers Yunah: Start ging super, een mooie afstand start en vloeiende lijnen. Op alle punten was ik optijd en ze liep heel mooi zelfstandig. En dan, op een knelpunt duw ik haar net te ver weg en ja hoor pakt de verkeerde sprong. Yunah doet het keurig, loopt geweldig maar ik maak regelmatig nog de fouten en zij rekent mij daar hard op af hihihi. Vast parkoers Yunah: mooie rondje, mooie lijnen, goed zelfstandig maar buiten de MPT tijd en dus helaas een Disk maar voor mijn eigen gevoel hadden we een foutloos rondje Jumping Yunah: was erg pittig, heel technisch parkoers met te veel bochten. De helft van de handlers vergaten ook het parkoers, was net even wat te ingewikkeld denk ik. Maar foutloos doorheen gekomen met Yunah, wel met horten en stoten want tja wij saampjes en technisch dat gaat nog niet echt lekker samen. Spel parkoers Kailey: Tja daar maakte ik de fout door op dezelfde manier als met Yunah te gaan starten. Voor Kailey werkte dat dan ook absoluut niet en sprong meteen naar de start over een verkeerde sprong. De rest van het rondje ging goed. Ze heeft de paaltjes gedaan, had aandacht (soms ook even rond snuffelen) en vooral plezier. Jumping Kailey: WAUW, wat een snelheid, wat een focus, wat een mooie lijnen en een zelfvertrouwen had Kailey opeens. Kailey en technisch, doe ons dat voortaan maar. We gingen super goed, super snel en ze ging te snel door de verkeerde tunnel. Oeps, nou ja doorgaan alsof ze werelds beste rondje neerzet. Nou wat een tijd, ruim 10 seconden sneller dan Yunah. We kunnen het!! stapje voor stapje komen we er!
Verslag 6 en 7 juni 2015 KC Hoogeveen Kailey, zij heeft zaterdags meegedaan maar uiteindelijk uit de wedstrijd gehaald. Ze is geblesseerd helaas, blokkades in de rug en nek is vastgesteld en inmiddels al behandeld. Vrijdag 26 juni nog een keer een behandeling en dan hopelijk groen licht om weer conditie etc op te bouwen. Als de behandelingen goed gaan en Kailey krijgt groen licht zal zij in Apeldoorn voor het eerst weer starten. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Yunah heeft op zondag 7 juni een 3e plaats gehaald op het Spel parkoers!!!!!!!!!! Nooit gedacht om ooit prijs te winnen tussen alle valide lopers, heel trots en blij!!! Alle parkoersen dit weekend gingen heerlijk bij Yunah. tot 2x aan toe bijna een U’tje gehaald maar iedere keer zijn het nu de palen. ipv. dat zij ze alle 12 doet kan ze opeens maar tot 10 tellen. Ondanks die palen loopt ze zo stabiel, vloeiend en kan ik zelfs wissels inzetten. Met haar meedoen is een ontspanning en dat hebben we samen bereikt. Nadat we vandaag zo dichtbij ons U’tje waren krijg ik wel steeds meer hoop dat we ooit mogen starten in de B1. Het ligt er wel echt aan wie je als keurmeester hebt, er zijn keurmeesters die berekenen de tijden op de snelle border collies en tja dat haal ik niet met een labrador. Wie weet word daar ooit nog rekening mee gehouden dat er niet alleen maar border collies in deze sport meedoen maar ook andere rassen die net wat langzamer zijn.
Verslag 15-08-2015 KC Arnhem Spel parkoers Yunah: Daar wilde ik een wissel inzetten maar gaf Yunah te weinig ruimte en ze schiet zo de verkeerde gat van de tunnel in. Rest van de ronde was foutloos, was echt een super goed rondje alleen had ik een cruciale fout gemaakt.   Vast parkoers Yunah: echt bijnaaaa en U’tje gehaald. We liepen een perfect parkoers, tot er een kink in de kabel van het navigatie systeem van Yunah zat. Ik riep Wip en mevrouw loopt naar de schutting, kijkt om en zet 1 poot erop. Ohhhh wat een smiecht is ze ook hahahaha. Tja dat betekende opnieuw een Disk maar verder een geweldig rondje en ruim binnen de tijd.   Jumping Yunah: Heel kort een Disk, batterij van Yunah was volledig leeg. Spel parkoers Kailey: 20e plaats!!! Netjes gelopen, goed bij me gebleven, en goeie aandacht.   Vast parkoers Kailey:  Kailey nam heeeeeeeeele ruime bochten maar kreeg haar iedere keer weer goed in de lijn en uit eindelijk ook hier 1 fout en 2 weigeringen. Helaas zaten we qua tijd boven het maximale en kregen we een Disk. Jumping Kailey: En dan als laatste de Jumping aan het eind van de dag. 1 fout, 1 weigering en weer GEEN disk!!!!!!!!!!!!! Plaatsing ook hier boven de MPT (Maximale parkoers tijd)  
Het Nederlands Kampioenschap 2015. Wij starten dit keer tussen de lopers!! Dit aangezien Yunah en ik de enige in onze groep zijn. Vandaag in ieder parkoers 1 fout en ja hoor weer op de palen. De rest liep vloeiend. Yunah heeft het super gedaan vandaag. De 2 jumpings vond ik persoonlijk wat aan de makkelijk kant voor een NK.   Had gehoopt dat ze wat meer uitdaging zouden hebben. De finale parkoers daarin tegen was hard werken en zeer zeker een NK waardig parkoers. Over het NK hoef ik maar weinig te zeggen, de lopers waren toch een stuk sneller dan wij waren en zijn dan ook 3e van de 3 deelnemers geworden.
Wel waren we op 1 parkoers sneller dan de rest en dat voelt toch kei goed. Ach het was een strijd alleen of met deelnemers, we hebben plezier gehad met onze rondjes en daar doe ik het voor.